Koppla av med skogsbad

Skogsbad är hälsofrämjande för kropp och själ och hjälper dig att öppna dina sinnen i naturens närhet. Vår vandring är långsam med guidade förslag på aktiviteter längs vägen. Vi andas, slappnar av och mår gott i naturen. Skogens dofter och ljud är naturligt avslappnande, lugnande och ger återhämtning.
Att skogsbada handlar om att medvetet öppna sina sinnen och fördjupa kontakten med omgivningen. Skogsbad går ut på att ta det lugnt och ”bada” i sinnesintrycken från skogen. Att långsamt och uppmärksamt låta dofter, ljud och känselintryck lugna ner kropp och hjärna.
Ett enklare och mer effektivt sätt att minska stress och må bättre är svårt att hitta.
Att skogsbada, Shinrin-yoku har varit en vanlig aktivitet i Japan ända sedan 1980-talet. I Japan certifieras till och med skogar som konstaterats vara extra bra för välbefinnandet.
Forskning visar goda resultat vid stressrelaterad ohälsa, sänker blodtrycket, minskar risk för hjärt och kärl sjukdomar och stärker immunförsvare
Guide: Anki Gustavsson / Yoga by Småland
Jag guidar dig i Skogsbad som vilar på vetenskaplig grund och har utvecklats av Shinrin-Yoku Sweden.
Jag är Certifierad Skogsbadsguide, naturupplevelse guide och yogalärare.
SKOGSBADSVANDRING SINGOALLAS GROTTA 8 DECEMBER
Nu ger vi oss ut på Skogsbads vandring och första turen går till Singoallas grotta. Under höst och vinter rör vi oss lite mer för att hålla oss varma. Vi vandrar långsamt upp till toppen och gör Skogsbads aktiviteter längs med vägen. På denna tur krävs att du kan gå till fots till toppen där vi samlas för gemensam varm fika med milsvid utsikt.
Om Skogsbad:
Skogsbad: Vi andas, slappnar av och mår gott i naturen. Att vandra långsamt i naturen minskar stress, stärker immunförsvaret och förbättrar humöret. Att skogsbada handlar om att medvetet öppna dina sinnen och fördjupa din kontakt med omgivningen.
Ett enklare och mer effektivt sätt att minska stress och må bättre är svårt att hitta.
Jag som guidar dig i skogsbad heter Anki Gustavsson och är Certifierad Skogsbadsguide, naturupplevelse guide, yogalärare och MediYoga instruktör.
Samling: Singoallas grotta parkering
Datum: Söndag 8 december
Klockan: 10-13 (samling 9:45)
Att tänka på: Varma kläder efter väder, mössa, vantar och långkalsonger.
Inga förkunskaper krävs.
Att ta med: sitt/liggunderlag, varm dryck i termos, extra fika.
Kostnad: 300:-/person
Anmälan till Anki 0735-099434 eller
yogabysmaland@hotmail.com
Välkommen med på ett vinter skogsbad!
https://naturkartan.se/sv/vaxjo/singoallas-grottaAFTER WORK I SKOGEN
FREDAG 28 NOVEMBER KL:17-20.30

Avsluta en stressig arbetsvecka med After Work i skogen, koppla av inför helgen med ett skogsbad med dina kollegor, vänner eller kom själv.
Vi börjar kvällen med ett skogsbad som leder oss till en plats i skogen där vi samlas runt ett dukat bord. Här får du varm glögg och en kopp varm dryck med något stärkande. Advent mys med en lättare måltid med vilda smaker från skogen severas vid bordet i skogen och vi njuter av en magisk kväll tillsammans runt elden.
Alkoholfritt alternativ finns.

Skogsbad: Vi andas, slappnar av och mår gott i naturen. Att vandra långsamt i naturen minskar stress, stärker immunförsvaret och förbättrar humöret. Att skogsbada handlar om att medvetet öppna dina sinnen och fördjupa din kontakt med omgivningen.
Jag som guidar dig i Skogsbad heter Anki Gustavsson och är Certifierad Skogsbadsguide utbildad av Shinrin-Yoku Sweden och European Forest Therapy Institute.

Obs! Slutet sällskap och föranmälan, max 12 personer för att alla ska få en trevlig kväll i skogen.
Boka: Anki 0735-099434 eller
yogabysmaland@hotmail.com
Datum: Fredag 28 november
Klockan: 17:00-20:30
Paketpris: 395:-
Samling: Utanför Yoga by Småland Hisshult 5 km utanför Lammhult
Välkomna till skogs

SKOGSBAD FÖR HÖSTENERGI 
SÖNDAG 20 OKTOBER KL: 10-16, ny dag kommer till våren!

När hösten är som vackrast vill jag bjuda in till en heldag med Skogsbad och utomhusmatlagning. Vi fördjupar vår relation till naturen med skogsbad på både förmiddag och eftermiddag. Vi njuter av en lunch med smak av skogen som lagas över öppen eld. Ett magiskt skogsbad för både kropp, själ och gom som fyller oss med höstenergi.
Skogsbad: Vi andas, slappnar av och mår gott i naturen. Att vandra långsamt i naturen minskar stress, stärker immunförsvaret och förbättrar humöret. Att skogsbada handlar om att medvetet öppna dina sinnen och fördjupa din kontakt med omgivningen. Den grundläggande tanken bakom skogsbad är att människan är gjord för att leva i naturen
Skogsbada går ut på att ta det lugnt och "bada" i sinnesintrycken från skogen. Att långsamt och uppmärksamt låta doft, ljud och känselintryck lugna ner kropp och hjärna. Ett enklare och mer effektivt sätt att minska stress är svårt att hitta. Att skogsbada, Shinrin-yoku har varit en vanlig aktivitet i Japan ända sedan 1980-talet. I japan certifieras till och med skogar som konstaterats vara extra bra för välbefinnandet.
Jag som guidar dig i Skogsbad heter Anki Gustavsson och är Certifierad Skogsbadsguide utbildad av Shinrin-Yoku Sweden och European Forest Therapy Institute. Jag är också Naturupplevelse guide, Yogalärare, MediYoga instruktör samt Undersköterska.
Vill du följa med?
Anmälan till Anki 0735-099434 eller
yogabysmaland@hotmail.com
Plats: Samling utanför Yoga by Småland Hisshult, 5km utanför Lammhult
Paketpris: 795:-
Max 12 personer