VILA OCH AVSLAPPNING  "det lilla retreatet" med 1-4 deltagare,  för dig som vill ha det lite lugnare och inte vara i en stor grupp, det går alltså boka ett soloretreat om du vill var helt ensam. Ibland är det skönt att dra sig tillbaka några dagar och bara vila ifrån allt och fokusera inåt.  Att stanna upp några dagar i stillhet, närvaro, reflektion och delvis tystnad kan ge ny kraft, energi och inspiration.
Du gör en bokning, ange datum du vill komma, förfrågan om plats finns ledigt i våra små stugor. Vi har ett två-bäddsrum och två enkelrum som du bor i. På det lilla retreat har du möjlighet att komma med önskemål om innehållet som kan var skogsbad, yoga, meditation, skogspromenader och tystnad. Efter dina önskemål kan jag placera dig i rätt grupp, du kan komma ifrån onsdag- söndag 2-5 dagar. Söker du en längre paus i livet på 1-4 veckor kontakta mig!
Kostnad för retreatet  varierar beroende på om du kommer på vardagar eller på helgen. 
Alla kurser är med boende och helpension. Maila mig för mer information, planering och bokning för din vila och avslappning yogabysmaland@hotmail.com. eller kontakta mig Anki Gustavsson på 0735-099434
SKOGSBAD YOGA RETREAT
Vi vill bjuda in till en helg där vi får vara som vi är och fördjupa vår kontakt med naturen. Vi tar del av skogens helande krafter med aktiviteter som skogsbad, yoga och mindfulness. Vi andas, slappnar av och mår gott i naturen. Den grundläggande tanken bakom skogsbad är att människan är gjord för att leva i naturen. Att vandra långsamt i naturen minskar stress, stärker immunsystemet, ger återhämtning och förbättrar humöret. Att skogsbada handlar om att medvetet öppna sina sinnen och fördjupa kontakten med omgivningen. Skogsbada går ut på att ta det lugnt och "bada" i sinnesintrycken från skogen. Att långsamt och uppmärksamt låta doft, ljud och känselintryck lugna ner kropp och hjärna. Ett enklare och mer effektivt sätt att minska stress är svårt att hitta.  Att skogsbada, Shinrin-yoku har varit en vanlig aktivitet i Japan ända sedan 1980-talet. I japan certifieras till och med skogar som konstaterats vara extra bra för välbefinnandet. 
Vi sover i enkla stugor med utsikt över sjön eller i stora huset. Vi erbjuder dig en skön säng att sova i men några brukar vilja lyxa till det med vår tältkåta. Toaletter och dusch finns i stora huset.
All mat serveras i stora huset! Ibland lagar vi mat utomhus tillsammans över öppen eld i skogen eller vid sjön. Vegetarisk husmanskost lagad från grunden, ibland serverar vi viltkött från våra skogar.
I stora huset finns en ljus och fin naturnära yogastudio, vi yogar i studion men även utomhus i skogen. Yogan är mjuk, lugn, återhämtande och anpassas efter gruppen.
Hos oss är det kolsvart på natten och tystnad på riktigt, ibland ger vi oss ut på magiska kvällsskogsbad med fullmånevaka eller stjärnskådning.
Du får inget schema i förväg för vi vill att du kommer som du är nyfiken och utan förväntningar.
Vår tanke är att kunna erbjuda dig ett naturnära, ekologiskt, miljövänligt och hållbart retreat i Smålands djupa skogar, vi finns utanför Lammhult i Hisshult, 4 mil norr om Växjö. 
Kommande helger: våren 2020

Anmälan till
yogabysmaland@hotmail.com
För frågor/mer information kontakta Anki 0735-099434
Retreat Kostnad: 3000- 3900:-

LÄRARE
ANKI GUSTAVSSON
Är Yogalärare och undervisar i vinyasa, yinyoga och MediYoga och meditation.
Anki är också Naturupplevelse guide och Certifierad Skogsbadsguide.
Guidning i Skogsbad enligt en metod som vilar på vetenskaplig grund och som har utvecklats av  Shinrin Yoku Sweden och European Forest Therapy Institute.
Anki driver Yoga by Småland med retreat inom yoga, skogsbad och vandring i Småland och på Öland. Vi har en vision att vandring, skogsbad och yoga ska vara enkelt och tillgängligt för alla.
MARTINA KANSTEDT
Är Mindfulness / MediYoga Instruktör.
Martina är också föreläsare och handledare inom pedagogiskt ledarskap och driver MK Pedagogisk Utvecklingskonsult och Diplomerad MIMY( Mindfulness MediYoga) / Balansinstitutet Stockholm.

AVBOKNINGSREGLER
Anmälan är bindande men kan överlåtas till någon annan som då betalar din avgift eller vid sjukdom avbokas med läkarintyg.
Vi tar inte ut någon anmälningsavgift utan litar på dig och att du har gjort ett val att du vill deltaga på Retreatet.  Lite efter din anmälan får du en faktura på beloppet. Väljer du ändå att inte deltaga tar vi däremot ut en avbokningsavgift på 1000:- 
Väljer du att lämna din plats utan orsak 15 dagar före Retreatet debiteras hela
beloppet.