Skogsliv-jakten på tranbär

Hej och välkommen till min blogg Skogsliv! Ja plötsligt händer det, en blogg!!! Alla verkar ju ha en blogg eller podd nuförtiden. Om jag skulle ha en blogg vad ska den då heta har min tanke varit? Jamen Skogsliv givetvis!!! Jag som mer eller mindre bor i skogen. Skogsliv föddes idag när vi var i skogen för att plocka tranbär, vi går där och dräller gubben, hunden och jag, upp och ner för backar, över mossar i jakten på tranbär, flåsar och svettas och säger till varandra att gym behövs inte när vi traskar på i skogen. Vad gör man inte för lite tranbär? De är ju så nyttiga och fulla av antioxidanter och C-vitamin. Förr i tiden användes tranbär som medicin vid urinvägsbesvär och det kan ju vem som helst drabbas av! Vi har en koja i skogen som vi är riktigt malliga för, liten och inget märkvärdigt men det är en samlingsplats för hela familjen. Först dök min bror upp för lunch, strax eferåt kommer vår dotter, finns det korv klar? Grillad vildsvinskorv med hembakade korvbröd, närproducerad mat, det är grejer och bättre än ekologiskt som har farit hela jorden runt. Dagens tranbärsjakt gick helt åt skogen, inte ett enda bär!!!!! Men tänk så mycket vi fick ändå, några timmars frisk luft, D-vitamin trots tjockan sägs det, massor av motion, en nöjd och trött hund och en stund skogsbad tillsammans. Kan livet vara bättre än så här? Helgen är snartöver, inga tranbär, men vi har plockat nypon och torkat i helgen.
Tack och hej från skogen / Anki Gustavsson


 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-